Valviran niskalaukaus

 

On jälleen aika rajoittaa kilpirauhaslääkärin oikeuksia ja aiheuttaa hätää ja kärsimystä kilpirauhaspotilaille. Tavanomainen syksy Valvirassa siis. Tässä blogikirjoituksen paljastan, kuinka härskisti Valvira aikoo sen tällä kertaa tehdä. 

Valviran valvontalautakunta kokoontuu päättämään minun ja kahden oikeuksiaan takaisin vaativan kilpirauhaslääkärin kohtalosta 31.8.2020. Valvontalautakunta päättää lääkärien oikeuksista Valviran esitysten perusteella. Kertaakaan se ei ole asettunut Valviran esitystä vastaan. Siitä Valvira pitää kätevästi huolen.


Valviran marionetit


Valvira valitsee itse valvontalautakunnan jäsenet. Näihin kemuihin Valvira ei kutsu ilon pilaajia. Jos olisin tittelinkipeä pyrkyri, haluaisin ehdottomasti mukaan valvontalautakuntaan omaa uraani edistämään! Lautakunnan jäsenenä minun pitäisi myös käyttäytyä kuin kumileimasin, joskaan Valvira ei ota riskejä siitä, että joku jäsenistä aiheuttaisi ongelmia kiusallisilla kysymyksillään.

Valvontalautakunnan kokoukseen tuodaan nimittäin vain Valviran päätösesitys ja Valviran hankkimien asiantuntijoiden lausunnot. Syytetyn lääkärin vastinetta ei näytetä valvontalautakunnalle eikä sitä edes tuoda valvontalautakunnan kokoukseen. Valvira ei ole kertaakaan myöntänyt lupaa myöskään suulliselle käsittelylle. Tällä tavoin valvontalautakunnan silmät peitetään ja korvat tukitaan. Vain kädet jätetään vapaaksi Valviralle mieluisen päätöksen allekirjoittamista varten.

Valvontalautakunnan toiminta on niin härskiä, että kansanedustaja Ari Koponen teki aiheesta vuonna 2019 eduskunnassa kirjallisen kysymyksen ministeri Kiurun vastattavaksi. Katso tästä kuinka nopeasti puolen tusinaa lautakuntalaista kirjoittaa nimensä paperiin: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_206+2019.aspx
(Kirjallinen kysymys oikeusturvasta Valviran valvontalautakunnassa, KK 206/2019 vp).


Kohtalostani 31.8.2020 päättävän valvontalautakunnan kokoonpano tulee Valviran mukaan olemaan:

Ritva Kujala (hallintojohtaja Valvira, kokouksen puheenjohtaja)

Maria Virkki (laatu- ja potilasturvallisuusylilääkäri)

Eeva Nykänen (hyvinvointioikeuden ja lainsäädäntötutkimuksen professori)

Pirjo Marjamäki (osallisuusjohtaja, Uusimaa 2019 -hanke)

Marjukka Vallimies-Patomäki (neuvotteleva virkamies, sosiaali- ja terveysministeriö)

Tom Silfvast (dosentti, HUS).
 


Esittelijänä toimiva Valviran lakimies Saara Vallivaara tuo kokoukseen Valviran päätösesityksen.


Totuus, joka valvontalautakunnalta pimitetään


Jokaisella syytetyllä lääkärillä on lakiin kirjoitettu oikeus tulla kuulluksi. Kuulemista varten Valvira lähettää lääkärille nk. selityspyynnön. Selityspyynnössä kerrotaan, mitä Valvira aikoo lääkärille tehdä ja millä perusteella. Lääkäri saa toimittaa Valviraan asiasta kirjallisen vastineen eli puolustuksensa.

Minä sain Valviralta oman selityspyyntöni 20.6.2019. Selityspyynnössä Valvira ilmoitti harkitsevansa rajoitusta lääkärin oikeuksiini niin, etten saisi hoitaa kilpirauhaspotilaita enää koskaan. Koska asiaa selityspyynnön mukaan vasta harkittiin, päätin tehdä vastineestani hyvän ja perusteellisen, jotta saisin pitää täydet lääkärin oikeudet. Vaikkei valvontalautakunta sitä näkisikään, olisi Valviran pakko huomioida perusteluni. Olin väärässä.

Lähetin ensimmäisen osan vastineestani Valviraan marraskuussa 2019 ja täydensin sitä sovittuun määräaikaan mennessä 19.8.2020.

Saat lukea vastineeni ja siihen tekemäni täydennyksen, jotta ymmärtäisit, miksi Valvira ei halua näyttää sitä valvontalautakunnalle.

Näistä linkeistä voit lukea vastineeni ensimmäisen osan ja 19.8.2020 lähettämäni täydennyksen. Täältä löytyvät vastineitten liitteet.

Valvira ei jätä mitään sattuman varaan. Oikeusmurhan varmistamiseksi Valvira ampui seuraavan niskalaukauksen, jonka piti lopettaa viimeisetkin pyristelyni.


Valvira lahtaa kilpirauhaslääkäreitä


Lakimies Saara Vallivaara on Valvirassa asiani esittelijänä. Hän lähetti minulle tämän sähköpostin 14.8.2020:

Lähettäjä: Vallivaara Saara (Valvira) <saara.vallivaara@valvira.fi>
Lähetetty: perjantai 14. elokuuta 2020 16.26
Vastaanottaja: Ville Pontynen <ville.pontynen@laakarikeskuslupaus.fi>
Aihe: Vastaus viestiinne 13.8.2020

Hyvä Ville Pöntynen,

Aion esitellä asian valvontalautakunnan kokouksessa 31.8.2020 siten, kuin selityspyynnön harkittavana olevat toimenpiteet kohdassa on todettu. Valvontalautakunta voi toimivaltansa puitteissa päätyä myös toisenlaiseen ratkaisuun.

Ystävällisin terveisin,

Saara Vallivaara
lakimies
Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira)Huomaa, että Vallivaara lähetti sähköpostinsa viisi päivää ennen kuulemiseni määräajan umpeutumista. Valvira päättää siis etukäteen ennen lääkärin vastineen saapumista, mitä se lääkäreille aikoo tehdä. Se on oikeusmurha ja vain moraalittomin oikeusmurhaaja myöntää sen etukäteen murhattavalle.

Vallivaaran viesti osoittaa, että Valvira on valmis tekemään mitä tahansa tuhotakseen kilpirauhaslääkärit potilaiden kärsimyksistä välittämättä. Kilpirauhaspotilaiden hätähuudot on varmasti kuultu. Niistä ei vaan Valvirassa välitetä.


Kylmäverisesti alusta loppuun


Vaadin nähtäväkseni, minkälaisen päätösesityksen lakimies Vallivaara teki valvontalautakunnalle. Halusin tietää, millaisia valheita minusta valvontalautakunnan kumileimasimille aiotaan esittää. Vallivaara kieltäytyi luovuttamasta päätösesitystä.

Valviran järjestelmällisyys kilpirauhaslääkäreiden jahtaamisessa on kylmäävää. Valvira ei kuitenkaan onnistu siinä ilman pieniä apureitaan. Kentälle tarvitaan joku ilmiantamaan T3-lääkärit. Lisäksi tarvitaan epärehellisiä asiantuntijalääkäreitä lausumaan perusteettomia väitteitä potilasturvallisuuden vaarantumisesta.

Pelkkä ajatuskin näin pitkälle viedystä ajojahdista ja lahdista kuulostaa mahdottomalta. Suomihan on oikeusvaltio! Onhan?

Löydät oheisesta linkistä Youtube-videoni, jolla paljastan Valviran törkeimmät ilmiantajat. Video paljastaa kaiken tarpeellisen. Katso se, jos kestät kuulla totuuden.

Ministeri Krista Kiuru vastaa Valviran toiminnasta. Haluat varmasti tietää mitä hän aikoo näille väärinkäytöksille tehdä. Kysy sitä häneltä. Vai onkohan Valvira kirjoittanut sopivan roolin myös ministeri Kiurulle? Syksy sen näyttää. Tavalla tai toisella…Minkä kunniani ja omatuntoni kautta oikeaksi vakuutan,

Jännevirralla 24.8.2020

yleislääkäri Ville Pöntynen


Kommentit

 1. Miten Valvira kehtaa! Päätös ennen kuulemista, ja se vieläpä röyhkeästi kerrotaan Villelle etukäteen.

  Voiko tällainen olla laillista? Saako Valvira toimia laittomasti, mutta ministeri Kiuru ja kukaan muukaan ei puutu? Onko meillä oikeusvaltiota?

  VastaaPoista
 2. Sitä ihmettelen että miksi? Miksi he vastustavat T3 lääkitystä.

  VastaaPoista
 3. Thyroxinin valmistaa Orion js kyseiset henkilöt lienevät juurikin sen suuromistajia.

  VastaaPoista
 4. Ritva, tämä onkin hyvä kysymys. Endokrinologeilla on kansainvälinen oppiriita T3-hoidosta. Mutta näitä lääkärien ammattioikeuksien rajoituksia on tehty vain Suomessa. Valvirahan suorastaan tehtailee näitä rajoituksia kilpirauhaslääkäreille.

  Endokrinologit alun perin höynäyttivät Valviran tähän mukaan, silloin Valvira ei vielä ymmärtänyt aihetta vaan meni mukaan endokrinologien lietsontaan. Nyt Valvira ei enää suostu myöntämään virhettään. Oikeusvaltio on heitetty romukoppaan.

  VastaaPoista
 5. Tämä on järkyttävää �� on oikeasti uskomatonta, että tällaista tapahtuu Suomessa. Mutta tämä myös todistaa sen, miten täällä asiat pistetään toimimaan.
  Hyvä lääkäri Olli Polo menetettiin myös Valviran toimesta koska hän uskalsi olla eri mieltä ja hoitaa eri tavalla ja ymmärsi ettei käypähoitosuositukset olleet toimivat. Villestä seuraava...joka uskalsi hoitaa oikeasti ihmisiä ja olla eri mieltä Valviran kanssa ��
  Mitä ihmettä oikeasti?!? Kalliiksi käy tämäkin asia yhteiskunnalle, kun ihmiset eivät saa tarvitsemaansa apua ja joutuvat sen seurauksena työkyvyttömäksi ym
  Miten tällaiseen voi yrittää vaikuttaa ihmiset ettei tällaista tapahtuisi? Tämä on kuin kunnon Amerikkalaisesta elokuvasta, missä manipuloidaan yhteiskunnan päättäviä tahoja saamaanne päätökset mitä haluavat saada.
  Niin surullista, mutta myös niin järkyttävää!
  Usein mietin, että jos joku Valvirassa päättävistä joskus joutuvat saman käymään läpi, mitä monet Ollin ja Villen potilaat ovat joutuneet...siis vuosia, jopa vuosikymmeniä turhia lääkärikäyntejä, työkyvyttömyyttä, labrakokeita, perheen menetyksiä, toivottomuutta, pelkoa...ihan kamalan tien kulkea, ennenkuin saivat apua näiltä lääkäreiltä...toivottavasti siinä hetkessä, kun viimeinen oljenkorsi olisi ollut jompi kumpi näistä lääkäreistä, he viimeistään ymmärtäisivät mitä ovat tehneet ��

  VastaaPoista
 6. Ikävää, että monille jäsi vain ulkomaille muutto ainoaksi vaihtoehdoksi. Se ei ole vaan käytännössä kaikille mahdollista työn , kielitaidon ja perheen vuoksi.

  VastaaPoista
 7. "Vaadin nähtäväkseni, minkälaisen päätösesityksen lakimies Vallivaara teki valvontalautakunnalle. Halusin tietää, millaisia valheita minusta valvontalautakunnan kumileimasimille aiotaan esittää. Vallivaara kieltäytyi luovuttamasta päätösesitystä."

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990621

  11 §
  12 §
  13 §
  14 §

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta, pykälät: Asianosaisen oikeus tiedonsaantiin, Oikeus saada tieto itseään koskevasta asiakirjasta, Asiakirjan pyytäminen ja Asiakirjan antamisesta päättäminen.

   Ville ei ole saanut nähdä, mitä Valvira aikoo valvontalautakunnalle esittää. Valvira kieltäytyy luovuttamasta Villeä koskevaa päätösesitystä.

   Poista
 8. Onko kuitenkin mahdollista, että Pöntynen olisi bisnesmielessä venyttänyt sääntöjä tarjotakseen T3-hoitoja laihdutuslääkkeenä? Kun hän sai vielä järjestää kilpirauhashoitoja, laihduttamistarkoituksessa mainostettu ”stressipaja” onkin ollut ”kilpirauhaspaja”.

  Pöntysen firma markkinoi laihduttamista ja yhdisti mainospuheissaan painonpudotuksen vaikeudet sinänsä oikein korkeaan kortisoliarvoon. Korkea kortisoli vähentää kilpirauhasen erittämää T3v ja lisää tehotonta rT3, mikä puolestaan vaikuttaa monilla lihomiseen.
  Tämän T3v pitoisuuden nostaminen on ollut perinteisesti väärinkäytetty keino pikaiseen laihduttamiseen. Lääkäreillä on ollut houkutuksena määrätä sitä tapauksissa, joissa siihen ei ole riittäviä hoidollisia perusteita.

  T3-hoitojen turha määrääminen onkin eräänlainen muoti-ilmiö, johon liittyy osalla potilaita doping-kokemus. Tässä on valitettavasti taustalla taloudellisia intressejä. Väärästä hoidosta ollaan tyytyväisesti valmiita maksamaan, koska jotkut potilaat haluavat olla liikatoiminnan puolella vaikka kaloreiden polttamisen takia.

  Löytyy siten mahdollinen motiivi sille, että Pöntynen olisi haalinut asiakkaikseen ihmisiä, jotka haluavat laihtua nopeasti ja olisi sitten hoitanut lihavuutta kuten kilpirauhasen vajaatoimintaa, vaikka raja-arvot olisivat normaalit. Vai onko vain puhdasta sattumaa, että saman henkilön joka mainostaa laihduttamiseen kilpirauhaspajoja, katsotaan määränneen perusteetta T3-hoitoja?

  Asiakkaat tietysti olisivat olleet innoissaan nopeista laihdutustuloksista ja firma olisi saanut rahaa. Siitä myös vääriä hoitoja saaneen asiakaskunnan innokas tuki.
  Kun perusteettomasti annettuun T3-hoitoon viimein puututtiin, olisi turhan herkästi sellaisia määrännyt Pöntynen sitten menettänyt hyvän määrän rahaa asiakkaiden muodossa, sekä maine ja kunnia kokenut kolauksen.

  Nöyryytettynä niin henkisesti kuin taloudellisesti, sekä vaikuttaakseen epäasiallisesti viranomaisiin hän olisi sitten aloittanut retorisen mielikuvakampanjan aiheesta käyttämällä hyväkseen tavallisten ihmisten tietämättömyyttä, sekä heidän mieltymystään narratiiviin isosta-pahasta-tyhmästä valtiosta, jota vastaan pieni-hyvä-nokkela Pöntynen kamppailee kuin Daavid Goljatia.

  Mitä mieltä olette? Mielestäni se on varteenotettava mahdollisuus, että väärässä olisi sääntöjä rahanahneuksissaan venyttänyt Pöntynen, eikä valtion viranomaiskoneisto, joka on tarkoitettu valvomaan sellaista menettelyä, joka yksityisellä puolella voi rahaa ahnehtivalle olla erittäin houkuttelevaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä maassa näyttää kaikki olevan mahdollista :-)

   Löydät blogikirjoituksesta linkit selitykseeni ja niistä käy ilmi faktat, joista Valvira ja Pasi Salmela minua syyttävät.
   Muista, ettei minun oikeuksiani hoitavana lääkärinä ole rajoitettu. Eli en ymmärrä ajatustasi menetetyistä asiakkaista. Minne olisin heidät menettänyt?

   Faktat ja fiktio ovat mielenkiintoista luettavaa. Minä pysyn ensimmäisessä teemassa, jatka Sinä jälkimmäistä. Yhdessä saadaan varmasti kiinnostavaa luettavaa aikaiseksi!

   Ystävällisesti,
   Ville

   P.s. verotustiedot ovat julkisia

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Tietyt pienet retoriset temput voivat kertoa siitä, että ns. osui ja upposi riittävän lähelle.

   Mistä Valvira syyttää Pöntystä mainittujen asiakirjojen mukaan?
   Siitä, että monilla potilailla on ollut täysin normaali kilpirauhasen toiminta ennen kuin Pöntynen on aloittanut heillä T3 sisältävän hoidon.
   Asiakirjojen mukaan Pöntysen toiminta on ollut epäammattimaista.
   Asiakirjojen mukaan hankittujen asiantuntijalausuntojen perusteella hänen harkitaan menetelleen virheellisesti mm. kilpirauhashormonihoitojen antamisessa. Lisäksi sanotaan, että hän on diagnostiikka- ja hoitokriteereillään aiheuttanut potilailleen tarpeettomia terveysriskejä, jotka voivat johtaa vakaviinkin seurauksiin.

   Miten se mistä Pöntystä syytetään, olisi sitten ristiriidassa esitetyn hypoteesin kanssa? Se ei ole ristiriidassa sen kanssa.
   Hypoteesi ei puolestaan väitä olevansa sama kuin asiakirjojen sisältö, sillä puheena olevien viranomaisten ei ylipäätään hyödyttäisi esittää sellaista hypoteesia, mistä ei ole oikeudelliselle myöntävälle ratkaisulle riittäviä todisteita.

   Kuitenkin esitetty hypoteesi on yhdenmukainen syytteen faktojen kanssa, vaikka ei niihin rajoittuva, kun niiden kiistäminen puolestaan on esitettyjen faktojen vastaista ja ei niihin rajoittuvaa. Siten hypoteesini on enemmän yhdenmukainen syytteen faktojen kanssa kuin Pöntysen oma käsitys asiasta.

   Mitä faktoihin ja fiktioon tulee, niin totuus on aina enemmän tai vähemmän prosessuaalinen samalla lailla kuin oikeussalissa.

   P.S.
   Mitä asiakkaiden menettämiseen tulee, niin sanotaan sitten niin, että oikeuksien rajoittamisen mahdollisuudesta jo aiheutuisi mainittuja T3-hoitoja laihdutustarpeisiin tahtovien asiakkaiden menetyksen uhka, mikä perustelisi samalla lailla motiivin aloittaa retorinen yritys vaikuttaa epäasiallisesti viranomaisiin.

   Poista
 9. Eikö tätä saisi mitenkään julkisuuteen näkyville? Kilparauhasvaivoja osaa harva lääkäri hoitaa ja apua tarvitsevia on paljon ilman oikeanlaista hoitoa. Someen näkyvyyttä, ihmiset täytyisi saada puolustamaan omaa hoitoaan koskevien oikeuksien puolesta ja vaatia saamaan itselleen vaihtoehtoja osaavan hoidon varmistamiseksi. En itse ymmärrä kuinka Suomi on näin jälkeen jäänyt mm. lääketieteen ja funktionaalisen lääketieteen yhteistyössä sekä vaihtoehtoisissa hoitomuodoissa? Surullista. Varsinkin, kun luulisi, että Valviran tehtävänä olisi tukea suomalaisien hyvinvointia ilman kamalia lääke määriä.

  VastaaPoista
 10. On joku näistä valviran ilmiantajista vissiin piiloutunut nimettömän nimimerkin taakse. Pikku vinkki sinulle. Etsi ne potilaat jotka ovat riippuvaisia tuosta T3:sta ja kuunnelkaa kerrankin potilaita. Monet alkavat olla jo todella epätoivoisia kun eivät saa enää heille sopivaa hoitoa Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Nimettömän mukaan Valviran asiakirjat ovat automaattisesti faktaa, Pöntysen puolustus puppua. Kuten Pöntynen kirjoittaa, Suomessa voi muutaman ihmisen pahansuopuudella saattaa lääkärin viralta, eikä päättävä taho saa kuin toisen osapuolen perustelut käyttöönsä. Miten se siis voisikaan päättää niitä vastoin?

   Poista
 11. Olen ihan samaa mieltä tästä Suomen järjestelmästä ja itsekin pulassa autoimmuunisairauksieni kanssa....

  VastaaPoista
 12. Olen tyytyväinen että kaltaisesi itsehillintäongelmien kanssa kamppaileva epävakaa persoona ei saa enää vaarantaa ihmisten henkiä ns. hoitomuodoilla, joita ei ole missään hyväksytty.

  VastaaPoista
 13. Hoito T3-lääkkeellä ei ole kokeellista hoitoa. T3-lääkkeet ovat vanhoja lääkkeitä, joiden käyttöaihe eli indikaatio on kilpirauhasen vajaatoiminta. Duodecimin lääketietokannasta löytyy useita eri T3-lääkkeitä, sekä synteettisiä että eläinperäisiä. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä voi käyttää kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon, valmisteyhteenvedon mukaisilla annoksilla.

  Kokeellista hoitoa on esimerkiksi nk. Off label hoito, jossa jotakin lääkettä käytetään muuhun sairauteen kuin valmisteyhteenvedon indikaatio. Off label hoitokin on ihan sallittua ja jopa aika yleistä, eikä siinäkään ole mitään kummallista. Mutta siis: T3-lääkkeen käyttö kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa ei ole kokeellista hoitoa vaan aivan tavanomaista hoitoa, jossa virallista lääkettä käytetään hoitoindikaationsa mukaisesti.

  Endokrinologiyhdistys ja Valvira ovat ymmärtäneet täysin väärin kokeellisen hoidon määritelmän. Tai sitten he yrittävät tahallaan mustamaalata ja väittävät virallista indikaatiota vääräksi, vaikka se lukee valmisteyhteenvedossa, ja lukee Duodecimin lääketietokannassa.

  VastaaPoista
 14. T3 doping hoitona ja laihtumisen edistäjänä löytyy Suomen lääkärilehden haastattelusta, jossa kerrotaan yhdistelmähoidoista. Eräs erikoislääkäri ilmaisee kantansa juurikin näillä sanoilla.
  Lääkäreillä on kumma tarve vähätellä kilpirauhassairaita. Hyvinvoiva potilas on jotenkin pois heidän ammattiylpeydestään. Millään muulla erikoisalalla ei ole evätty toimivaa hoitoa.

  VastaaPoista
 15. Voisimmeko me kilpparipotilaat tehdä jotakin, jotta Valviran jahti loppuisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitus oikeuskanslerille viranomaisen menettelyltään laittomasta, asiantuntemattomasta ja törkeästä toiminnasta !!

   Poista
  2. Eräskin on lääkefirman mannekiin. Hoitais potilaita eikä jättäis hoitamatta.
   Pöntiselle jaksamista.

   Poista
  3. Nyt olen todella pöyristynyt erään nimettömän komenteihin. Hän ei näköjään uskalla tuoda omaa persoonaansa tai taustojaan esille, mutta minä uskallan. Voin vakuuttaa, että olen pitänyt itseäni suhteellisen järkevänä ja aikaansaavana ihmisenä koko ikäni. Vielä nytkin eläkkeellä ollessani olen osallistunut tasavertaisesti moneen toimintaan, joka vaatii jonkinlaista tieto-, taitopohjaa ja kykyä hallita asioita. Tähän olen saanut suhteellisen pitkän ja kattavan koulutuksenkin. Kymmenen vuotta sitten erään aika vaativan älyllisen rupeaman jälkeen, virta vain alkoi loppua ja fysiikka alkoi oirehtia. Kiitos tk-lääkärille, joka ei luovuttanut, ennenkuin sai ongelmieni syyn selville. Minulla oli siis ennen Ville Pöntysen asiakkaaksi "PÄÄSEMISTÄNI" diagnoosi: autoimmuunipohjainen hypotyhreoosi, jota oli hoidettu thyroxiinilla, mutta oireet eivät poistuneet. Sain eräältä fiksulta (laihalta) henkilöltä vinkin Villestä. Se oli parasta, mitä minulle tämän sairauteni kanssa tapahtu ja voin nyt hyvin thyroxin ja liothyron hoidolla. Paino oli jo silloin hieman liikaa, kuten nytkin, vaikka ravitsemukseni on sekin mielestäni aika asiallisella ja terveellä tasolla. Painon pudotusta en hakenut Villeltä, enkä saanut, muta sain avun kilpirauhasen vajaatoiminnan oireisiin. Hoitosuhtemme päättyi kohdaltani siihen, että vaihdoin paikkakuntaa ja sain onneksi hyvän lääkärin. Nimeä en sukalla mainita, pistäisivät hänet etsintäkuulutukseen Valviran ja AVIn taholta, joilla näyttää olevan hinku hävittää lääkärit, jotka pitävät potilaitaan täysin ymärtävinä ja tasapuolisina osapuolina lääkäri - potilassuhteessa.
   Ville, sinulle paljon voimia ja voita taistelu sekä itsesi, lääkärin kunniasi ja potilaittesi tähden!

   Poista
  4. Ilmankos tavan yleislääkärit eivät uskalla tarttua kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon. Kokeita ei oteta muutakuin TSH ja T4V ei muuta. T3 ja lisäkilpirauhaset jäävät kokonaan tutkimatta, tai jos otetaan niin kaikki on hyvin. Kuitenkin oireet eivät ole poistuneet.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valviran mahalasku

Pahempi kuin seksuaalirikollinen