Valviran johtajan äkkilähtö

On aika jatkaa blogikirjoituksia hiljaiselon jälkeen.

Tässä ensimmäisessä kirjoituksessa paljastan Valviran ja Itä-Suomen aluehallintoviraston väliset sähköpostiviestit, jotka tuhosivat Lääkärikeskus Lupauksen.Sain Valviralta kirjallisen varoituksen helmikuussa 2018. Sain siis jatkaa lääkärin työtä ilman rajoituksia. En arvannut, että selkäni takana alkaisi heti keplottelu, joka tuhoaisi kymmenen ihmisen työpaikan.

Neljä kuukautta myöhemmin, kesäkuussa 2018, Itä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) ylitarkastaja Ritva Makkonen vei minulta oikeuden toimia Lääkärikeskus Lupauksen terveyspalveluiden johtajana. Sain edelleen jatkaa kilpirauhaspotilaiden hoitamista, mutta en saanut enää johtaa lääkärikeskustani. Tämän seurauksena Lääkärikeskus Lupauksen toiminta päättyi ja koko henkilökuntamme irtisanottiin.

Valitin AVI:n toiminnasta hallinto-oikeuteen. Ratkaisua ei ole vielä kuulunut, vaikka asiaa on käsitelty lähes puolitoista vuotta.

Kahden kopla


Kirjoitin edellisessä blogikirjoituksessani siitä, kuinka Valviran valvontaosaston johtaja Tarja Holi vaikutti lainvastaisesti AVI:n päätökseen viedä oikeuteni toimia terveyspalveluiden johtajana. Julkaisin paljastavat puhelunauhoitukset edellisessä blogikirjoituksessa.

Nauhoitusten mukaan AVI:n Makkonen ja Valviran Holi olivat yhdessä käsitelleet asiaani alkuvuodesta 2018, mitä he eivät olisi saaneet tehdä. AVI on itsenäinen virasto, jonka tulee tehdä omat päätöksensä itsenäisesti ilman ulkopuolisten vaikutusta. AVI ei saa pyytää eikä ottaa vastaan Valviralta ohjeita tai mielipiteitä päätöksiinsä, kuten Valvira itsekin on julkisesti todennut.

Johtaja Holilla oli näppinsä pelissä jo ennen tätä. Hän toimi Valviran valvontalautakunnan puheenjohtajana helmikuussa 2018, kun sain kirjallisen varoituksen. Valviran johtaja Holi antoi siis minulle kirjallisen varoituksen, jonka jälkeen AVI:n ylitarkastaja Makkonen poisti terveyspalveluiden johtajan oikeuteni. Makkonen toimi saatuaan siihen kehotuksen Holilta.

Arkaluonteiset sähköpostit paljastuvat


Sain tietää, että johtaja Holi ja ylitarkastaja Makkonen olivat viestitelleet minua koskevista asioista keskenään sähköpostitse. Vaadin asianomistajana saada sähköpostit nähtäväkseni, mutta AVI ja Valvira kieltäytyivät luovuttamasta niitä minulle.

AVI ei suostunut luovuttamaan sähköposteja edes Itä-Suomen hallinto-oikeudelle. Hallinto-oikeus vaati ne silti itselleen. AVI myös yritti estää hallinto-oikeutta luovuttamasta sähköposteja minulle. Sain nämä AVI:n ja Valviran tarkoin varjelemat sähköpostit lopulta oikeusteitse syyskuussa 2019. Asianosaisena minulla on täysi oikeus julkaista ne myös sinun arvioitavaksesi.

Ylitarkastaja Makkosen ja johtaja Holin väliset arkaluonteiset sähköpostit löydät täältä.

Raskauttava todiste


Holin ja Makkosen väliset sähköpostit paljastavat karulla tavalla, kuinka Valvira ei kaihda mitään keinoja estääkseen potilaita saamasta T3-lääkehoitoa.

Viestit osoittavat, että Makkonen kysyy suoria toimintaohjeita Valvirasta. Holi taas kehottaa yksiselitteisesti Makkosta viemään minun johtajan oikeuteni. Sen lisäksi Holi haukkuu minut ja esittää väitteitä, joita kirjallisessa varoituksessa ei mainittu.

Huomaa, että sähköpostit on lähetetty helmikuussa 2018, vain kaksi viikkoa sen jälkeen, kun sain kirjallisen varoituksen. Koska Valviran kirjallisen varoituksen valitusaika on kuukausi, varoitus ei vielä ollut edes lainvoimainen sähköpostiviestien aikaan!

Minulle ei annettu Holin ja Makkosen toimesta mitään mahdollisuutta muuttaa toimintaani Valviran antamien ohjeiden mukaiseksi. Minut haluttiin lynkata niin nopeasti kuin mahdollista. Tällä tavoin rakenteellinen korruptio rikkoo kilpirauhaslääkäreiden oikeusturvaa ja estää potilaita saamasta hoitoa kilpirauhassairauksiin.

Odotan mielenkiinnolla tulevaa hallinto-oikeuden päätöstä. Päästääkö Itä-Suomen hallinto-oikeus Makkosen ja Holin pälkähästä näin raskauttavien todisteiden jälkeen? Jos niin käy, häviää minun viimeinenkin uskoni Suomeen oikeusvaltiona.

Holilla taas näpit pelissä


Minua odottaa jälleen Valviran valvontalautakunta. Näillä näkymin lääkärinoikeuksiani rajoitetaan helmikuussa 2020. Panoksena on oikeuteni hoitaa kilpirauhaspotilaita.

Valvira käynnisti tämän uuden valvontaprosessin lokakuussa 2018, useita kuukausia Holin ja Makkosen sähköpostikeskustelun jälkeen.

Kysyin Valviralta, kellä tällä kertaa on lusikka sopassani. Asiani esittelijä Saara Vallivaara kertoi, että oli käynyt keskusteluja valvonta-asiassani jälleen johtaja Holin kanssa. Tiedät jo Holin mielipiteen minusta. Holin ennakkoasenne tekee hänestä puolueellisen ja siten esteellisen käsittelemään asiaani. Oikeusturvani varmistamiseksi Holin tulisi pysyä erossa asiastani nyt ja tulevaisuudessa.

Johtaja Holi on siis taas järjestämässä minulle ongelmia, vaikka hän poltti näppinsä jo AVI-jupakassa. Toiset eivät vaan välitä. He uskovat olevansa lain yläpuolella.

Holille äkkilähtö


Vaadin tällä viestillä syyskuussa Valviraa keskeyttämään asiani käsittelyn Holin ennakkoasenteen ja esteellisyyden vuoksi. Vaatimukseeni ei suostuttu. Puolueetonta käsittelyä ei järjestetä.

Toimitin tuon viestin myös sosiaali- ja terveysministeriöön syyskuun lopussa. En saanut ministeriöstä vastausta, mutta uskon viestini tavoittaneen oikeat ihmiset.

Johtaja Holin näkemys asiaan olisi kiva kuulla, mutta hän tuskin vastaa tiedusteluihin. Johtaja Holi jäi yllättäen lomalle marraskuun alussa ja siirtyy lomalta suoraan eläkkeelle vuodenvaihteessa. Hänelle ei ole nimetty seuraajaa. Edes hakuprosessia ei ole aloitettu.

Johtaja Holin ”eläkeputki” alkoi vain muutama viikko ministeriöön lähettämäni sähköpostin jälkeen. Holi näyttää saaneen äkkilähdön Valvirasta. 


Ensimmäinen T3-lääkäreiden jahtaaja on nyt poissa pelistä, mutta Valvira näyttää silti jatkavan oikeusmurhien tiellä. Uhreina ovat kilpirauhaslääkärit ja heidän syyttömät potilaansa. Valviran väärinkäytökset alkavat viimein paljastua, mutta Valvira on ehtinyt keplotella rajoituksen useille kilpirauhaslääkärille. Minusta tulee ilmeisesti seuraava.
Minkä kunniani ja omatuntoni kautta oikeaksi vakuutan,

Jännevirralla 4.12.2019

yleislääkäri Ville Pöntynen

Kommentit

 1. No mutta,, siellä olis osastopäällikön paikka auki ??

  VastaaPoista
 2. Siellähän olisi sitten paikka auki. Saisimmeko me vakavasti sairastuneet sellaisen kohtelun kuin oikeudellisesti meille kuuluu, kun johtoon oikeasti meidän etuja valvova asioista tietävä lääkäri. ��

  VastaaPoista
 3. Onpas tiukkaa settiä. Olet Ville Pöntynen rohkea! Tutkivaa journalismia pitää näemmä harjoittaa itse, ja paljastaa viranomaisten vehkeilyt.

  VastaaPoista
 4. Kauanko joudumme vielä odottamaan tutkivaa journalismia ja puuttumista Valviran lukuisiin väärinkäytöksiin?

  valtiovaltiossa.wordpress.com

  VastaaPoista
 5. Kyllä olet Ville tehnyt mahtavaa työtä��
  Hattua nostan että olet jaksanut tuon kaiken käydä läpi. On tää käsittämätön maa noiden itseään lain yläpuolella olevien toimesta. Vastuuseen pitää saada tekemisistään vaikka ois eläkkeellä. Vihaksi pistää kun hyvää tekevien yritys pistetään nurin ja ihminen ei saa oikeutta joka tässä ns. Oikeusvaltiossa pitäisi olla päivänselvää jutt������

  VastaaPoista
 6. KONEISTO sanoo : "Hiljaa, hallintoalamainen!"
  https://archive.org/details/Oikeus

  VastaaPoista
 7. Ihan järjetön ajojahti sivistysvaltioksi luullussa Suomessa. Suomeen on rantautunut Hitlermäinen lynkkausmeininki. Meillä sallitaan vain yksi totuus vaikka se olisi väärä ja korruptoitunut.

  VastaaPoista
 8. Apua. Tämä on ihan järjetöntä touhua. Ihan itkuksi pistää Villen kilpirauhaspotilaana. Voimia tähän taistoon!

  VastaaPoista
 9. Käsittämätöntä on tällainen lääkärin ajojahti.Toivottavasti oikeus lopulta voittaa ja Ville saa jatkaa hyvää työtään niin kuin tähänkin asti.Olen Villen potilas ja saanut asiallista ja hyvää hoitoa!
  Villelle voimia taisteluun!

  VastaaPoista
 10. Jokos tätä settiä on tarjottu MOT-ohjelmalle?

  VastaaPoista
 11. Valvira on vienyt kokonaisia päänanahkoja kuten vakuutuslääkäri Janne Leinosen manööveeraaman Tays-kolleegion ajojahti Validian väitetyssä aivovammojen tehtailujutussa.
  Valvira söi suoraan vakuutuslääkärien puheenjohtajan kädestä.
  Mikä tässä kilppariepisodissa on pointti? Arvovalta vaiko Pig Pharma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ronkainen eduskunnasta on ainoa joka voinee auttaa. Viestiä hänelle että hän saa kasaan ison määrän aineistoa. Joku ehtivä voisi korkeimman oikeuden päätöksiä linkittää Ronkaiselle, jossa moititaan vakuutusoikeutta ns. laittomuuden rajoilla toimivaksi.

   Poista
  2. Kilppariepisodissa on pointtina sekä arvovalta että Pig (!) Pharma. Big Pharma häärii taustalla niin, että 99 % maailamn endokrinologiesta eivät ymmärrä saavansa desinformaatiota. On oikeakin info löydettävissä, mutta kun erikoislääkärit harvoin vaivautuvat perehtymään kunnolla.

   Muut lääkärit eivät osaa substanssista oikein mitään ja ovat ihan talutettavia (paitsi nämä perehtyneet kilpirauhaslääkärit kuten Ville). Professorit jumittaneet mielipiteensä väärään faktaan, mutta eivät enää voi kasvojaan menettämättä perua.

   Suomessa Endokrinologiyhdistys onnistui alun perin höynäyttämään Valviraa, ja nyt Valvira jatkaa tahallaan virheellisiä rajoituksia, tietäen ne virheellisiksi. Hallinto-oikeudet ovat yllättävän korruptoituneita, mistä toivottavasti julkaistaan enemmän ajan kanssa.

   Vyyhti on siis jo lonkeroitunut joka puolelle. Jos sitä alkaisi purkaa totuuteen kuten Ville nyt tekee, niin päitä putoaa, professorit menettävät kasvonsa, endokrinologien näytetään tehneen vuosikymmeniä virheellisiä ja puutteellisia diagnooseja ja hoitaneen väärin, hallinto-oikeuksien tuomarit osoitetaan esteellisiksi, Valviran osoitetaan tehneen tahallaan vääriä päätöksiä jne. Vyyhti on niin iso, että nämä vyyhteen sekaantuneet tukevat toisiaan, ettei se alkaisi purkaantua. Kaikki tsempit Villelle joka uskaltaa!

   Poista
 12. Odotetaan tosiaan mielenkiinnolla oikeusistuimien päätöksiä Villen jutusta. Jos tällainen avin Makkosen ja Valviran Holin välinen törkeä kirjeenvaihto selän takana ei vaikuta oikeudenkäyntiin, niin minkälaiset todisteet sitten vaaditaan.

  VastaaPoista
 13. Poistettiin blogikirjoitukseen kuulumaton kommentti.

  Huomaathan, että tuotteiden markkinointi on kommenteissa kiellettyä.

  VastaaPoista
 14. Voimia Ville !
  Asioilla on tapana aina järjestyä - siihen täytyy luottaa ja uskoa.

  VastaaPoista
 15. Ville, hyvä, että tuot nämä jutut julkisuuteen. Voimia paljon! Potilaana olen aivan paniikissa, miten saada yhdistelmälääkitys taas uusittua. Suomesta paljastuu koko ajan sitä sun tätä, ikuisesti ei voi jatkua tällainen vallankäyttö, epäkohtia on muuallakin sote-palveluissa. Tehdään tästä yhdessä loppu!

  VastaaPoista
 16. Nimesi tulee jäämään historiankirjoihin. Tällä kaikella tulee olemaan merkittävä vaikutus siihen, miten kilpirauhaspotilaita hoidetaan jatkossa ja tällä on merkitystä myös lääkärien oikeuksiin. Ihan mielivaltaisesti ei voi rajoittaa lääkärin oikeuksia. Olemme käännekohdassa ja uskon, että juuri Ville Pöntynen tulee saamaan aikaan merkittävän muutoksen. On tärkeää kaivaa esiin taustalla piilevä korruptio, mikä syö meidän oikeuksia. Hienoa, että jaksat taistella, myös meidän heikompien puolesta. Etpä antanutkaan periksi. Respect.

  VastaaPoista
 17. Ilmankos lääkärit eivät enää uskalla määrätä tutkimuksia ja lääkkeitä...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valviran salattu elämä

Ensimmäinen ilmianto

Endokrinologiyhdistyksen bluffi paljastuu