Lupauksen ja minun toimintani jatkuvat normaalisti

Valviran valvontalautakunta on tänään 5.2. antanut minulle kirjallisen varoituksen. Voin siis jatkaa työskentelyä lääkärinä normaalisti eikä potilasturvallisuus ole toimintani seurauksena vaarantunut.

Tiedotan kirjallisen varoituksen perusteista myöhemmin.

Tietääkseni tämä on ensimmäinen kerta, kun lääkäri on saanut Valviran valvontalautakunnalta T3-hoitoon liittyen ainoastaan kirjallisen varoituksen. Tiedossani on kolme tapausta, joissa varoitus on annettu sillä edellytyksellä, että lääkäri on itse ilmoittanut pidättäytyvänsä T3-hoidon toteuttamisesta tulevaisuudessa. Itse en ole tällaista lupausta antanut. Kaikissa muissa tapauksissa valvontalautakunta on rajoittanut lääkärin ammattioikeuksia ilman edeltävää varoitusta. Koen tämän vuoksi voittaneeni myös tämän erän!Vastaanottoni on edelleen ruuhkautunut Valvira-tapahtumien takia, enkä ota toistaiseksi vastaan uusia potilaita.

Muilla Lupauksen lääkäreillä on tarjolla vastaanottoaikoja. Tavanomaisten yleislääkärin päivystysasioiden, ajokorttitarkastusten, toimenpiteiden ja kroonisten sairauksien hoidon lisäksi lääkärimme ovat perehtyneet funktionaalisen lääketieteen periaatteisiin. He pystyvät soveltamaan funktionaalisen lääketieteen osaamista tarvittaessa. Olen funktionaalisissa hoidoissa muiden Lupauksen lääkäreiden konsultoitavissa. Kehitämme osaamistamme aktiivisesti koko ajan. Annan henkilökohtaisen lupauksen koko henkilökuntamme korkeasta työnlaadusta ja sydämellisestä palvelusta.

Toivomme yhteydenottoa kiireettömiin ajanvarauksiin liittyen ensisijaisesti sähköpostilla. Päivystys-, laboratorio- ja ajokorttitodistusajan voi varata myös internet-sivuiltamme.

Julkaisen myöhemmin päätöksestä kattavamman blogikirjoituksen.

Ville Pöntynen
vastaava lääkäri & toimitusjohtaja

Kommentit

 1. Onnea Ville!

  Varoituksellekaan ei perusteita olisi, mutta näin Valvira säilyttää kasvonsa edes jollakin tavalla. Nythän endokrinologit ovat saaneet lakikirjasta päähän eduskunnan oikeusasiamiehen toimesta kun PALKOn lausunto kumottiin, ja sitten vielä lääketieteellisesti turpiin kun arvostettu ja kansainvälisesti huippuluokan professori kertoi näkemyksensä suomalaisten endojen lausumista. Ja perusteina oli lähdeviitteitä 23 kpl. Nämä lähteet ovat tuoreita ja niistä meidän endot eivät ole koskaan kuulleetkaan ja väittävät ettei sellaista tutkimusta ole. Aikamoista denialismia.

  Rudolf Hoermann on professori, kansainvälisen tason huippuendokrinologi ja edelläkävijä, sekä lääketehtaista riippumaton tutkija. Ja hän on täysin samoilla linjoilla kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidosta kun sinä Ville <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://kilpirauhaspotilaat.fi/artikkeli/professor-hoermann-responded-to-statements-from-finnish-endocrinologist on linkki Rudolf Hoermannin erinomaiseen kommenttisarjaan

   Neljäs kommentoitu oli Duodecim 1-2016:ssa julkaistu sekoelma jossa minua kuvotti sisäinen ristiriita terveen kilpirauhasen T3-erityksessä. Kahdessa kohdassa T4:T3-suhde oli yleisimmin hyväksytysti 4:1 mutta yhdistelmälääkityskohdassa 17:1

   Joo, Hoermann on tiimeineen Euroopan ykköstutkija. Verrattavissa Antonio Biancoon USA:ssa. Pikkuharmina että ei ole omaa nettisivustoa ja julkaisut eri sivustoilla, osittain maksumuurin takana. Haittaa kompensoi yhteenvedonomainen raportti 22.12.2017 otsikoituna "Recent Advances in Thyroid Hormone Regulation: Toward a New Paradigm for Optimal Diagnosis and Treatment"

   https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fendo.2017.00364/full

   Viime vuonna tuli useita selväjärkisiä ja selväsanaisia kirjoituksia. Koottu tähän:
   https://drive.google.com/open?id=1MBBzlnUJuGe6r68y1n_7qfnohVuPRifz

   Tämän vuoden puolelle osui raportti T3v:n yhteydestä koettuun hyvinvointiin:
   https://www.thieme-connect.com/products/ejournals/abstract/10.1055/s-0043-125064

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valviran salattu elämä

Ensimmäinen ilmianto

Endokrinologiyhdistyksen bluffi paljastuu